Téli koccintás a Ludas-tónál

Téli koccintás a Ludas-tónál

Sikeres estét tudhatnak magukénak a nagyalásonyiak a hagyományosan év elején megtartott forralt bor főző partival. A képviselő-testület által 2020. január 18-a szombatjára meghirdetett rendezvény a szokásosnál is többeket vonzott a Ludas tó melletti szabadidő parkba.

A rendezvény évek óta az összefogás, összetartozás erősítése jegyében telik, a cél a lakosok télidőben történő kimozdítása egy közösségi összejövetel keretében. A hozzávaló alapanyagokat a szervező és házigazda képviselő-testület biztosította, a főzőeszközöket és a poharakat a résztvevők hozták magukkal. A főzést 5 vállalkozó csapat vállalta, akik közül olyan is volt, aki még a meghirdetés előtt jelezte részvételét. Ahány főzőhely, annyi íz világ, választék volt bőven. Családos rendezvény lévén a gyermekekről sem feledkeztek meg, a felnőttek őket punccsal és meleg teával kínálták. A borkorcsolyaként kínált zsíros kenyér és pogácsa fogyasztása sem maradhatott el.

A délután kezdődő rendezvény a késő estébe nyúlt, a lakosok a hideg ellenére a szándéknak megfelelően kellemes találkozásoknak, jóízű beszélgetéseknek, építő jellegű közösségi együttlétnek lehettek részesei.

Cikk: Sörösné Kolonics Erzsébet
Fotók: Kovács Valéria
Több fotóért kattints ide!