Nagyalásonyi orvosi rendelő épületének fejlesztése pályázat

Nagyalásonyi orvosi rendelő épületének fejlesztése pályázat

Nagyalásony Község Önkormányzata - konzorciumban Dabrony, Somlóvecse és Vid Községek Önkormányzataival - 2016. májusában pályázatot nyújtott be a TOP-4.1.1-15 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyában a nagyalásonyi orvosi rendelő felújítására.
A benyújtott támogatási kérelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. 05. 16. napján pozitív elbírálásban részesítette, melynek keretében a projekt megvalósítását 59.987.779,- forinttal támogatja.
A projekt célja a meglévő orvosi rendelő épületének teljes külső és belső felújítása, akadálymentesítése és egészségházzá alakítása, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való egyenlőbb hozzáférés elvét követve. Az átalakítás teljes felújítást jelent, érintve az alapozást, a lábazati falakat, a felmenő falakat, pilléreket, födémszerkezetet, tetőszerkezetet, előtetőket, nyílászárókat, a hőszigeteléseket, burkolatokat, felületképzéseket, épületgépészetet, villamos hálózatot és a fűtést. Ezen kívül teljes akadálymentesítésre kerül sor, és eszközöket is vásárolnak. Akadálymentesítés keretében átalakítják az épület előtt található gépjármű parkolót, a rendelő mellett kiszélesítik a járdát. Egyenletes, síkfelületű betonból készített járda kerül majd kialakításra, folytonos járdaszegélyek alkalmazásával, hogy a vakok és gyengén látók könnyebben tudjanak tájékozódni és közlekedni. Az épületbe való bejutást rámpa segíti. A feljáró burkolása csúszásmentes anyaggal történik. Az akadálymentesítést követően olyan rétegek is igénybe tudják majd venni a szolgáltatásokat, akik eddig fizikai és egyéb korlátozottságuk miatt nem tehették meg.
A projekt mérföldkövei:
  1. 2017.11.30. Projekt előkészítése
  2. 2018.02.28. Közbeszerzési eljárás lefolytatása
  3. 2018.07.31. Orvosi rendelő épületének felújítása és akadálymentesítése 50%-os készültségi fok
  4. 2018.09.30. Orvosi rendelő épületének felújítása és akadálymentesítése 75%-os készültségi fok
  5. 2018.10.31. Orvosi rendelő épületének felújítása és akadálymentesítése 100%-os készültségi fok
  6. 2018.12.31. Projekt fizikai befejezése.