Nagyalásony Online

A 48’-as hősökre emlékeztünk

szo, 2018/03/17 - 16:27

További fotókért kattintson ide!

„Legyen béke, szabadság és egyetértés!” Csöngei Gábor polgármester az 1948-49-es forradalom és szabadságharc 170-edik évfordulóján ünnepi beszédében a tizenkét pont bevezető mondatát emelte ki. 1848-ban a függetlenség, a szabadság kivívása és a polgári haladás volt a tét. A március 15-i ünnep történelmi örökséget jelentő gondolatai azok, melyekkel ma is minden társadalmi réteg azonosulni tud, melyek erőt adnak, utat mutatnak a közösség számára. – fogalmazta meg. Az evangélikus templom melletti téren tartott ünnepségen részt vett dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő, Gerecs István rendőr alezredes, őrsparancsnok-helyettes, Dr. Gregositsné Fehér Ildikó alpolgármester, Domonkosné Kovács Hajnalka, Csongrádi Endre képviselő testületi tagok.

Kategóriák: Helyi hírek

„A hír a miénk!” Egyesület várja adója 1 %-át

h, 2018/03/12 - 09:04

Adója 1 %-ának felajánlásával hozzájárulhat egyesületünk sikeres tevékenységéhez.

Egyesületünk 2011-ben alakult, kulturális és hagyományőrző rendezvények szervezésével és lebonyolításával, helytörténeti kutatások végzésével, időszaki kiadványok készítésével foglalkozik.

Adószámunk: 18216444-1-19

Kategóriák: Helyi hírek

Meghívó március 15-i ünnepségre

p, 2018/03/09 - 11:55

Nagyalásony Község Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett ünnepsége 2018. március 15-én (csütörtök) 17.30 órakor veszi kezdetét a az evangélikus templom melletti téren. A polgármesteri megemlékező beszéd és az általános iskolások műsorának meghallgatását követően a '48-as szabadságharcosok sírjának temetői megkoszorúzása és a résztvevők fáklyás menetben templomhoz történő visszavonulása után a rendezvény a Szózat közös eléneklésével ér véget.

Kategóriák: Helyi hírek

Pályázat háziorvosi szolgálat/háziorvos munkakör betöltésére

h, 2018/01/29 - 15:42

Nagyalásony Község Önkormányzata a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A § alapján pályázatot hirdet háziorvosi szolgálat/ háziorvos munkakör betöltésére.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 15.

Bővebben: nagyalasony.hu

Kategóriák: Helyi hírek

Felhívás élelmiszer vegyeskereskedés üzemeltetésére

p, 2018/01/26 - 13:57

Nagyalásony Község Önkormányzata 2018.04.01. napjától üzemeltetésre meghirdeti a tulajdonában lévő
(Nagyalásony, Kossuth u. 37.) ingatlant élelmiszer-vegyeskereskedés céljából.

Érdeklődni: 30/259-0226

Pályázat benyújtásának határideje: 2018.03.01.

Kategóriák: Helyi hírek

Bögrével a kézben – forralt bor főző party

p, 2018/01/26 - 12:44

Még több fotó

Évek óta visszatérően van jelen a nagyalásonyiak életében forralt bor főző parti. Hiánypótló jelleggel, a karácsonyi ünnepkört követő csendes év eleji téli időszakot kívánta megtörni az első ilyen rendezvény indításával Csöngei Gábor polgármester. Ennek már hat éve. Az összejövetel azóta hagyományossá vált, egyre többen kívánkoznak ki ezen a napon a Ludas-tó melletti szabadidőparkba, legyen bármilyen hideg is.

Ha valaki azt gondolná, hogy ez csak a férfias virtus megmutatkozásának színtere, nagyon téved. A férfiak családjaikkal, az asszonyok gyermekeikkel – egészen kicsikkel is –, érkeztek, megtapasztalni a téli időjárás ellenére is az együttlét és ezen túlmenően az összetartozás örömét. A házigazdaságot ellátó Nagyalásony Község Önkormányzata vendégeket is hívott, az invitálást az idén Szarka Gyula, a Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, Kozma Sándor, a Somló Mezőgazdasági Zrt. elnöke és Szakálné Berkes Erika, a szomszédos falu, Dabrony polgármesterasszonya fogadta el.

A lángok a szabadidőpark több pontján is felcsaptak; szabadtűzön fahasábokkal, gázrózsán, de gáz- és elektromos rezsókon is készültek a testet és lelket egyaránt felmelegítő italok, melyeket túlnyomórészt vörös borból forralták, de fehér boros kóstoló is volt a helyszínen. Horváth Frigyes közeli tanyájáról fazékban hozta a saját lugasán termett szőlőből főtt nedűt. A gyermekek puncsitalt, teát kaptak. Az alapanyagokat – bor, fűszer, gyümölcs –, az önkormányzat biztosította.

A kosarakból, dobozokból több ponton is előkerültek a már elkészült borkorcsolyák, főleg pogácsák, sós-sajtos rudak, készítőik szívesen kínálták azokat. Nagy sikert aratott a lilahagymával, piros arannyal díszített zsíros kenyér, melynek kenésével az este folyamán az erre szakosodott csapatoknak nem igen sikerült megpihenni. Ennek, no meg a mérsékeltnek mondható borfogyasztásnak köszönhetően, ahogy az lenni is szokott, nem történt semmiféle atrocitás. Pedig az idén a résztvevők nagyon sokan voltak. A rendezvény arról szólt, ami létrehozásának oka is volt, a kellemes együttlétről, a találkozásokról, a jóízű beszélgetésekről.

Beigazolódott, hogy télen is kell egy rendezvény, ami megtöri a mindennapok monotonitását, kicsalja az embereket a házaikból. Akár bögrével a kézben. – mondta Csöngei Gábor polgármester.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD) Fotók: Sörös Ferenc S. K. Zsóka
Kategóriák: Helyi hírek

VIII. Noszlopi Ízparádé

h, 2018/01/15 - 08:43

Noszlop Község Önkormányzata, a Noszlop Községért Alapítvány és a Lucullus Borlégió- Noszlop házi készítésű ételek versenyét, kóstolóját, vásárát ajánlja a nagyközönségnek. A rendezvény időpontja: 2018. február 11. (vasárnap) 8.00-14.00, helyszíne a noszlopi Sportcsarnok.

A házi készítésű ételek versenyét „Négy felnőtt + Egy”, azaz kocsonyák, sütemények, eltett ételek, kenyerek és kiskukták kategóriában hirdették meg. A jelentkezést a sütni, főzni tudó háziasszonyoktól, vagy/és férfiaktól, óvódáktól az alsó tagozatosokig várják. Az értékelés kategóriánként arany, ezüst és bronz minősítésben történik. A részvételhez előzetés jelentkezés szükséges. Jelentkezési határidő: 2018. január 31. (szerda).

A Devecseri Húsüzem és a Noszlopi Finomságok termékbemutatóval és kóstolóval, valamint vásárlási lehetőséggel várja az érdeklődőket. A környékbeli vállalkozások, egyesületek, települések termékei szintén színesítik a rendezvényt.

Versenykiírás és pontos információ a www.lucullus.hu oldalon található.

 

Kategóriák: Helyi hírek

Meghívó - forralt bor főző parti

p, 2018/01/12 - 18:10

Archiv felvétel Fotó: Sörös Ferenc

Az egész évet átölelő kulturális és szórakoztató lakossági programok körébe illeszkedik a tél derekán Nagyalásony Község Önkormányzata által megszervezett forralt bor főző parti, melyre szeretettel várnak minden nagyalásonyi lakost és vendégeiket. A rendezvény célja a kikapcsolódás lehetőségének megteremtésén túlmenően az elmúlt évek hagyományainak felelevenítése és a közösségi összetartozás erősítése.

Az önkormányzat anyagi támogatást is nyújt a rendezvényhez; az alapanyagokat előzetes jelentkezés alapján biztosítja a borfőzőknek. Az eszközökről, és a fogyasztáshoz elengedhetetlen poharakról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A házilag készített borkorcsolyák kínálását a készítőknek az azt elfogyasztók fogják megköszönni.

A rendezvény időpontja: 2018. január 20. (szombat) 15.30 óra Helyszíne: Ludas-tavi szabadidőpark

Meghívó letöltése

Kategóriák: Helyi hírek