Karácsonyi dallamok hangulatában

Karácsonyi dallamok hangulatában

Az adventi készülődés jegyében Nagyalásony Község Önkormányzata szervezésében másodszor adott színvonalas, különlegességnek számító koncertet az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola. A koncerten diákok és pedagógusok együtt és külön fellépve mutatták meg tudásukat hangszereiken. Mészáros Adrián énekes örökzöld karácsonyi dalok előadásával színesítette az ünnepi rendezvényt.

A december 12-én adott zenés műsor zongoradarabok, gitáros és furulya előadás, harmonika játék, vonósnégyes repertoárját vonultatta fel. Klasszikus zene, barokk dalok, keresztény énekek és világslágerek előadása mellett népi zenekar és kórus bemutatkozása tette teljessé az élményt.

A szeretet ünnepéhez kapcsolódó rendezvényhez csatlakozva, a készülődés lelki megéléséről szóló gondolatait Pethő Judit evangélikus lelkész a közönségnek esti áhítatában fejtette ki.

Mészáros Adrián karácsonyi énekek tolmácsolásának meghitt hangulatát galériáról történő belépő és a világítástechnikai megoldások tették teljessé.

Az előadás után a nagyalásonyi asszonyok által készített, két asztalon helyet foglaló finom süteményekkel szeretetvendégséget tartottak tea és forralt bor fogyasztásával.

A rendezvényt a közönség második alkalommal látogathatta. A tavalyi koncertet az evangélikus gyülekezet szervezésében láthatták, idén az ezzel járó feladatokat az önkormányzat vállalta magára. Kovács Valéria, kulturális szervező szerint a rendezvényre jellemző volt a családias, jó hangulat, a műsorszámokat erős tapssal jutalmazták, kellemes estét töltöttek el együtt.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD)
Fotó: Antmann Ildikó