Gyertyagyújtás advent első vasárnapján

Gyertyagyújtás advent első vasárnapján

Fellobbant az első gyertyaláng advent első vasárnapján a nagyalásonyi evangélikus templom szomszédságában. Akik meggyújtották, Pethő Judit evangélikus lelkész, Baráth Julianna református lelkipásztor és Árus-Kovács Gábor plébános voltak.

Az ünnepi rendezvényt hideg időben, ámde kellemes hangulatban sikerült lebonyolítani. Szervezője ezúttal is a hagyományt Nagyalásonyban útjára indító Csöngei Judit vállalkozó volt.

Nagyalásony Község Önkormányzata nevében Csöngei Gábor polgármester mondott néhány, az ünnephez kapcsolódó gondolatot, majd a Kinizsi Pál Általános Iskola pedagógusai; Bokor Lívia, Gyengéné Tulok Tünde, Csöngei Éva, és Cs. Marton Lívia verssel és prózával tisztelték meg az ünnepi alkalmat. Pethő Judit lelkész a hittanos gyermekeket felkészítve, velük együtt, Cs. Marton Lívia, Vargáné Császár Andrea, Varga Nóra pedig hármasban énekeltek vallásos énekeket.

A hideget némileg kompenzálta a lelkeket feltöltő alkalom az együttlétre, a testet pedig a forralt bor, forró tea fogyasztása némi édes és sós süteménnyel, melyeket a helybéli asszonyok sütöttek, és bocsátottak rendelkezésre.

A kovácsoltvas alapokon nyugvó óriás adventi koszorú nem magányosan kapott helyet a téren, a jászol, és a feldíszített fenyő társaságában várja a további decemberi ünnepi alkalmakat.

A rendezvény támogatója az idén Nagyalásony Község Önkormányzata volt.

Sörösné Kolonics Erzsébet (HCJD)
Fotó: Csöngei Judit