május 2019

Pünkösdi Vigasság Nagypiriten

Pünkösdi Vigasság elnevezésű rendezvényre várja az érdeklődőket 2019. június 10-én, Pünkösd hétfőn 13 órától Nagypirit Község Önkormányzata. Kézműves foglalkozás, színpadi műsorok, helyi termékek bemutatkozása és vására várja a helyszínre érkezőket.

Falunap Viden

"Szentháromság napi búcsú gyermeknappal Viden" címmel falunapi rendezvényét tartja Vid Község Önkormányzata.
Időpont: 2019. június 8. (szombat) 12.00 órától
Helyszín: Vid, Széchenyi tér 14.
A polgármesteri köszöntőt követően a gyermekeket népi és egyéb ügyességi játékok, a felnőtteket helyi termelők, színpadi produkciók, zenei bemutatók és az esti falunapi bál várja.
 

Gyermeknap

Gyermeknapi rendezvényre várja nagy szeretettel a nagyalásonyi és nagyalásonyi kötődésű gyermekeket Nagyalásony Község Önkormányzata Képviselő-testülete.
Időpont: 2019. május 25. (szombat)
Helyszín: Ludas tavi szabadidőpark
A gyermekek és az őket kísérő felnőttek programok és szabadidős tevékenységek tárházából, a büfék finonságaiból válogathatnak. Az ebédről a házigazda gondoskodik.
Ekkor kerül sor a májusfa kitáncolására, mely minden évben nagy érdeklődés közepette történik.

Májusfát a hölgyeknek!

Májusfaállítás

A nagyalásonyi Ludas-tó melletti téren állították fel a feladatot magukévá tevő férfiak az idei év májusfáját. A szakértő szemek megállapítása szerint ez lett az eddigi legmagasabb.

A májusfa állítására szokásosan összejött csapat a nagy szél ellenére is gyakorlottan végzett a munkafolyamatokkal, melynek eredményeképpen a szép színes krepp szalagokkal ékesített fa koronája a mellette álló nyárfák fölé emelkedett.

A májusfa kitáncolására szokásosan a gyermeknapon kerül sor.

Pályázat háziorvosi szolgálat/háziorvos munkakör betöltésére

Nagyalásony Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A par. alapján pályázatot hirdet Nagyalásonyi Orvosi Rendelő háziorvosi szolgálat/háziorvos munkakör betöltésére.
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő
A munkavégzés helye: Veszprém megye, 8484 Nagyalásony, Béke tér 5.
A pályázat benyújtásának határideje: 2019. június 30.
A pályázat elbírálásának határideje: 2019. július 15.

Falugyűlés 2019

Az évente megtartandó falugyűlés a kultúrotthon felújítása miatt a polgármesteri hivatal dísztermében került megrendezésre.
Csöngei Gábor polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, a hivatal dolgozóit és a képviselő testületet, továbbá a megjelent nagyalásonyiakat.